4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ECLASS ΚΑΙ E-ME.

 

Αρχικά πρέπει να έχετε εγγραφεί στο σχολικό δίκτυο, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία που περιγράφετε στις οδηγίες http://4gym-n-ionias.att.sch.gr/index.php/anakoinoseis/25-anakoinoseis/119-2020-03-23-07-10-39.html.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ECLASS:

Προκειμένου να εγγραφείτε σε μαθήματα στην πλατφόρμα eclass θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Συνδεθείτε στην πλατφόρμα eclass, πληκτρολογώντας τη διεύθυνση http://eclass.sch.gr

Eπιλέξτε Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr και συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας στο σχολικό δίκτυο.

Στην επόμενη οθόνη, η οποία θα είναι η αρχική σας οθόνη, όταν θα μπαίνετε στην ηλεκτρονική τάξη, γίνεται η εγγραφή στα μαθήματα, πατώντας το πράσινο κουμπί Εγγραφή σε μάθημα.

Αμέσως μετά, παρουσιάζονται όλα τα μαθήματα που έχουν δημιουργήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου για όλα τα τμήματα και τις τάξεις.

Επιλέξτε τα μαθήματα που θα εγγραφείτε και θέλετε να παρακολουθήσετε, βάζοντας ένα τικ στο κουτάκι, αριστερά από κάθε μάθημα. Αυτά είναι τα μαθήματα που κάνει ο εκπαιδευτικός της τάξης και του τμήματος σας.

Πατήστε Επιστροφή, όταν ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία και δείτε τα μαθήματα που έχετε επιλέξει με πράσινο χρώμα.

Επιστρέφετε στην αρχική σας οθόνη και βλέπετε όλα τα μαθήματα που έχετε γραφτεί. Αν θέλετε να συνεχίσετε, πατήστε πάλι Εγγραφή σε μάθημα και επαναλάβετε την προηγούμενη διαδικασία.

Αν κάνατε λάθος εγγραφή σε μάθημα, έχετε την δυνατότητα να κάνετε απεγγραφή (να ξεγραφτείτε), πατώντας το πράσινο  πλην (-) δεξιά από κάθε μάθημα.

Στην περίπτωση που θελήσετε να εγγραφείτε σε κάποιο νέο μάθημα αργότερα  και δείτε δεξιά από το μάθημα το λουκέτο κλειδωμένο, τότε θα δείτε ότι δε σας επιτρέπει να επιλέξετε το κουτάκι αριστερά αυτού του μαθήματος και να κάνετε εγγραφή. Αν το μάθημα δεν είναι του τμήματος σας ή της τάξης σας ΔΕΝ σας ενδιαφέρει. Αν όμως πρέπει να γραφτείτε, τότε πατείστε πάνω στο μάθημα και θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη, όπου θα γράψετε ένα μήνυμα στον εκπαιδευτικό που διδάσκει το μάθημα (π.χ. είμαι μαθητής του τμήματος ή θέλω να γραφτώ στο μάθημα) και πατήστε Υποβολή Αίτησης. Στη συνέχεια βλέπετε «Η αίτησης σας στάλθηκε στους εκπαιδευτικούς του μαθήματος….». Όταν το δεί ο εκπαιδευτικός, θα σας απαντήσει.

Πατήστε Επιστροφή και επιστρέφετε στην αρχική οθόνη, όπου βλέπετε όλα τα μαθήματα στα οποία έχετε εγγραφεί επιτυχώς. Πατώντας πάνω σ’ ένα μάθημα, παρακολουθείτε τη νέα ύλη που έχει προστεθεί για το συγκεκριμένο μάθημα.

Πάνω δεξιά, πατώντας το όνομα χρήστη, εμφανίζεται μενού, όπου επιλέγετε Έξοδος, για να φύγετε από την εφαρμογή ηλεκτρονικής τάξης eclass.

Σημείωση:   Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα ανοικτά μαθήματα που έχουν ανεβάσει εκπαιδευτικοί από το δικό μας ή από άλλο σχολείο, χωρίς να κάνετε εγγραφή στο μάθημα αυτό, με τον ακόλουθο τρόπο:

Από την αρχική σελίδα https://eclass.sch.gr επιλέξτε Αναζήτηση μαθημάτων

Στην επόμενη οθόνη  επιλέξτε Νομός Αττικής- Β΄ Αθήνας

Μετά επιλέξτε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Στη συνέχεια επιλέξτε το σχολείο μας από τη λίστα των σχολείων 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ. Στο σημείο αυτό, έχετε τη δυνατότητα να δείτε και ανοικτά μαθήματα άλλων σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών, επιλέγοντας το άλλο σχολείο.

Συνεχίστε, επιλέγοντας το μάθημα που σας ενδιαφέρει, από τα μαθήματα που έχουν ανοικτό λουκέτο, πατώντας πάνω του (ανοικτό μάθημα). Αυτόματα μεταφέρεστε και βλέπετε το υλικό του μαθήματος που έχει ανεβάσει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός για το συγκεκριμένο μάθημα.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ E-ME:

Στην e-me μπορείς να συνδεθείς απ’ ευθείας με τον μαθητικό λογαριασμό (όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password)) που έχεις αποκτήσει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Πληκτρολογείς http:// e-me.edu.gr για να μεταβείς στη σελίδα εισόδου της e-me. Επιλέγεις “ΕΙΣΟΔΟΣ”. Στη καρτέλα που εμφανίζεται συμπληρώνεις το username και το password του μαθητικού σου λογαριασμού ΠΣΔ. Εφόσον τα στοιχεία είναι σωστά, μεταφέρεσαι στην κεντρική σελίδα της e-me:

Ο βασικός χώρος συνεργασίας στην e-me λέγεται «κυψέλη». Η κάθε κυψέλη έχει:

«μέλη», που τα προσκαλεί ο υπεύθυνος της κυψέλης

«τοίχο», για να επικοινωνείτε με όλα τα μέλη της κυψέλης

κοινόχρηστο φάκελο με αρχεία για όλα τα μέλη της κυψέλης

φακέλους με τα (μη κοινόχρηστα) αρχεία για κάθε ένα μέλος

καθώς και διάφορες ψηφιακές εφαρμογές (apps), (όπως blogs).

Ο/Η εκπαιδευτικός σου για κάθε μία τάξη στην οποία διδάσκει θα έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή «κυψέλη», την κυψέλη της ψηφιακής τάξης του. Στην κάθε «κυψέλη» θα προσκαλέσει τους μαθητές/τριες της τάξης να γίνουν «μέλη» και να ξεκινήσει η συνεργασία σας.

Τι να κάνεις:

Ελέγχεις τις ειδοποιήσεις σου στην e-me (καμπανάκι), για να δεις αν έχεις λάβει πρόσκληση (ή προσκλήσεις) συμμετοχής σε κάποια «κυψέλη» (ή κυψέλες).

Αν έχεις λάβει πρόσκληση από τον/την εκπαιδευτικό σου για συμμετοχή στην κυψέλη της τάξης, κάνε «ΑΠΟΔΟΧΗ».  Μετά την αποδοχή, είσαι πλέον μέλος της συγκεκριμένης κυψέλης.

Από την αρχική σελίδα της e-me επίλεξε την εφαρμογή «Κυψέλες» και δες όλες τις κυψέλες στις οποίες συμμετέχεις.

Κάνε κλικ στο εικονίδιο της κυψέλης της ψηφιακής σου τάξης, για να μεταβείς μέσα στην «κυψέλη».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ #1: Θα χρειαστεί ίσως να αποδεχτείτε προσκλήσεις για όλες τις τάξεις / μαθήματα στα οποία συμμετέχετε. ΣΗΜΕΙΩΣΗ #2: Ο/Η εκπαιδευτικός σου θα σε αναζητήσει στην e-me με το ονοματεπώνυμό σου ή με τo username σου, ώστε να σου στείλει πρόσκληση συμμετοχής στην κυψέλη.

O/H εκπαιδευτικός σου θα χρησιμοποιεί τον «τοίχο» της κυψέλης, για να ανακοινώνει τους συνδέσμους (links) για τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Τι να κάνεις:

Ο «τοίχος» της κυψέλης είναι o πίνακας της ψηφιακής τάξης σου.

Από την κεντρική σελίδα της e-me επίλεξε την εφαρμογή «Κυψέλες».

Κάνε κλικ στην επιλογή «ΤΟΙΧΟΣ» και άνοιξε τον «τοίχο» της κυψέλης.

Βρες εκεί τον σύνδεσμο (ή τους συνδέσμους) για το/τα εξ αποστάσεως μάθημα(τα) της τάξης σου.

Κάνε κλικ στον σύνδεσμο και ακολούθησε τις οδηγίες, για να συνδεθείς στο μάθημα.

Επίλεξε την κυψέλη της ψηφιακής σου τάξης. (για να βρεις την κυψέλη, θα πρέπει πιο πριν να έχεις λάβει πρόσκληση συμμετοχής στην κυψέλη και να έχεις κάνει «αποδοχή»).

  

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ:eclass και  e-me, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ.

Πρόσθετες Πληροφορίες